Przystawki zimne

  • CARPPACCIO Z KALAREPY

    37zł
    Kalarepa marynowana z ogórkiem, miętą, musem z arbuza z owczym serem, figą, granatem i chipsem z topinamburu
  • GRAVLAX

    42 zł
    Łosoś marynowany w porzeczkach, granacie i wiśni podawany z confitowanym ziemniakiem i majonezem wasabi
  • TATAR WOŁOWY

    59 zł
    Grubo siekana sezonowana polędwica wołowa, z szalotką bananową, grzybami shi mei, ogórkiem kiszonym, majonezem grzybowym, żółtkiem sous-vide i chipsem z foccaci
  • WĘDZONE WĘDLINY I SERY SZEFA KUCHNI

    149 zł
    Deska wędzonych mięs z naszej wędzarni, robionych na miejscu przez Szefa Kuchni oraz selekcja serów rzemieślniczych, podawanych z orzechami i owocami sezonowymi
  • TATAR Z TUŃCZYKA

    69 zł
    Siekana polędwica z Tuńczyka z sosem teriaki, kolendrą, szałwią oraz pianą ogórkowo-limonkową podawana na kalarepie marynowanej w soku z arbuza

Przystawki ciepłe

  • BRIOCHE Z FOIE GRAS

    89 zł
    Pieczona brioche z foie gras, smażonym borowikiem, bryndzą, boczniakiem mikołajkowym i żelem z żurawiny
  • TATAKI Z TUŃCZYKA

    69 zł
    Smażona polędwica z tuńczyka z kolendrą, sezamem, majo vasabi podawana z wakame i kimchi z ananasa
  • BANOSZ Z BRYNDZĄ I BOROWIKAMI

    37 zł
    Pudding z kaszy kukurydzianej z bryndzą, smażonymi borowikami, chipsem z topinamburu i świeżą dymką
  • CHRUPIĄCE KALMARY

    59 zł
    Smażone kalmary z salsą pico de gallo w towarzystwie aioli sepia

Zupy

  • Rosół królewski

    33 zł
    Rosół z Kurczaka Sielskiego* podawany z makaronem robionym na miejscu, szpondrem wołowym, warzywami i świeżym lubczykiem
  • BOGRACZ

    42 zł
    Pikantna zupa gulaszowa z wołowiną, wędzonym boczkiem, ziemniakami, pieczoną papryką, aromatyzowana rozmarynem podawana z własnego wypieku pampuszkami
  • KREM Z BOROWIKÓW

    39 zł
    Krem z borowików z wędzoną śmietaną, smażonymi grzybami i chrustem z pora

Dania główne

  • PIERŚ Z KURCZAKA SUPREME

    69 zł
    Pierś z kurczaka sous vide na puree z dyni z harisą, guanciale, papryką padron i dzikim brokułem z sosem na bazie sera Bursztyn podawana z beszamelowym krokietem
  • UDO Z GĘSI Z SOSEM ŻURAWINOWYM

    79 zł
    Udo z gęsi confit z gratin selerowo-ziemniaczano-dyniowym i sosem żurawinowym podawane z dzikim brokułem i boczniakiem mikołajkowym
  • LINGUINE Z OWOCAMI MORZA

    82 zł
    Makaron Linguine w pesto ziołowym z krewetkami, ośmiornicą, kalmarami, vongolami, małżami podany na sosie bisque ze skorupiaków
  • RAVIOLO Z RICOTĄ I SZPINAKIEM

    59 zł
    “Rubaszny pieróg” faszerowany serem ricotta, szpinakiem z suszonymi pomidorkami cherry, płynnym żółtkiem i serem Bursztyn w emulsji szałwiowej
  • WĘDZONE ŻEBRO WOŁOWE

    119 zł
    Wędzone żebro wołowe podawane z puree ziemniaczanym z confitowanym czosnkiem smażonymi borowikami, brukselką na maśle orzechowym i karmelizowaną marchewką w towarzystwie sosu na bazie wina Porto
  • SCHAB Z KOŚCIĄ PANIEROWANY

    64 zł
    Chrupiący schabowy z kością ze świni rasy puławskiej, panierowany w panko, podawany z puree ziemniaczanym z confitowanym czosnkiem i serem Bursztyn oraz zasmażaną kapustą z boczkiem
  • OSSOBUCO Z PIECZONYMI POMIDORAMI

    95 zł
    Gicz cielęca wolnogotowana w czerwonym winie podana na banoszu z borowikami, bryndzą, groszkiem cukrowym i młodą marchewką
  • GRILLOWANA OŚMIORNICA

    109 zł
    Grillowana macka ośmiornicy, podawana na carpaccio z pieczonego ziemniaka, wędzoną papryką, dżemem z enduji i salsą pico de gallo
  • OKOŃ MORSKI

    74 zł
    Smażony Okoń Morski podany na ziołowym kuskusie i bisgue ze skorupiaków, z pieczonymi pomidorami, ciecierzycą, chrupiącym kaparem i vongolami

Steki

Steki sezonowane min. 30 dni na sucho

  • Antrykot Urugwaj

    79 zł za 100g
  • POLĘDWICA Z POLSKIEJ JAŁÓWKI

    59 zł za 100g
  • Antrykot Argentyński

    59 zł za 100g
  • NA SPECJALNE ŻYCZENIE GOŚCI – SZEF KUCHNI SERWUJE PRZY STOLE

    599 zł
    SELEKCJA 3 WYBRANYCH STEKÓW Z MENU + 4 DODATKI + 2 SOSY DO WYBORU

SAŁATY

  • CEZAR

    36 zł
    Sałata rzymska, suszone pomidory cherry, prażone kapary, guanciale, jajko posche i grzanka z focaccii Opcje dodatkowe; (krewetki - 5 szt/29 PLN , ośmiornica macka - 36 PLN) kurczak pierś sous-vide - 10 PLN)
  • Z SEREM KORYCIŃSKIM I PIECZONĄ DYNIĄ

    42 zł
    Selekcja sałat: dębowa, lolo rose, frize, ser Koryciński, pieczona dynia, figa, piklowana gruszka, dresing z orzechów nerkowca

Desery

  • SERNIK Z BIAŁEJ CZEKOLADY

    39 zł
    Sernik z białej czekolady z likierem Baileys, gorzko-czekoladową kruszonką ze świeżymi malinami i żelem z żurawiny
  • PIECZONY JOGURT Z PRAŻONYMI PISTACJAMI

    32 zł
    Pieczony jogurt z prażonymi pistacjami podawany z bezą hibiskusową i sezonowymi owocami
  • FONDANT KAWOWY Z LODAMI PIERNIKOWYMI

    36 zł
    Pieczone kawowe ciastko z płynną czekoladą, orzechową praliną, podawane na ciepło z piernikowymi lodami i musem żurawinowym

Do grup od 10 osób doliczamy serwis w wysokości 10% rachunku.

Karty rabatowe nie obejmują oferty Business Lunch oraz imprez okolicznościowych.