Przystawki zimne
CARPPACCIO Z KALAREPY
37złKalarepa marynowana z ogórkiem, miętą, musem z arbuza z owczym serem, figą, granatem i chipsem z topinamburuGRAVLAX
42 złŁosoś marynowany w porzeczkach, granacie i wiśni podawany z confitowanym ziemniakiem i majonezem wasabiTATAR WOŁOWY
59 złGrubo siekana sezonowana polędwica wołowa, z szalotką bananową, grzybami shi mei, ogórkiem kiszonym, majonezem grzybowym, żółtkiem sous-vide i chipsem z foccaciWĘDZONE WĘDLINY I SERY SZEFA KUCHNI
149 złDeska wędzonych mięs z naszej wędzarni, robionych na miejscu przez Szefa Kuchni oraz selekcja serów rzemieślniczych, podawanych z orzechami i owocami sezonowymiTATAR Z TUŃCZYKA
69 złSiekana polędwica z Tuńczyka z sosem teriaki, kolendrą, szałwią oraz pianą ogórkowo-limonkową podawana na kalarepie marynowanej w soku z arbuza
Przystawki ciepłe
BRIOCHE Z FOIE GRAS
89 złPieczona brioche z foie gras, smażonym borowikiem, bryndzą, boczniakiem mikołajkowym i żelem z żurawinyTATAKI Z TUŃCZYKA
69 złSmażona polędwica z tuńczyka z kolendrą, sezamem, majo vasabi podawana z wakame i kimchi z ananasaBANOSZ Z BRYNDZĄ I BOROWIKAMI
37 złPudding z kaszy kukurydzianej z bryndzą, smażonymi borowikami, chipsem z topinamburu i świeżą dymkąCHRUPIĄCE KALMARY
59 złSmażone kalmary z salsą pico de gallo w towarzystwie aioli sepia
Zupy
Rosół królewski
33 złRosół z Kurczaka Sielskiego* podawany z makaronem robionym na miejscu, szpondrem wołowym, warzywami i świeżym lubczykiemBOGRACZ
42 złPikantna zupa gulaszowa z wołowiną, wędzonym boczkiem, ziemniakami, pieczoną papryką, aromatyzowana rozmarynem podawana z własnego wypieku pampuszkamiKREM Z BOROWIKÓW
39 złKrem z borowików z wędzoną śmietaną, smażonymi grzybami i chrustem z pora
Dania główne
PIERŚ Z KURCZAKA SUPREME
69 złPierś z kurczaka sous vide na puree z dyni z harisą, guanciale, papryką padron i dzikim brokułem z sosem na bazie sera Bursztyn podawana z beszamelowym krokietemUDO Z GĘSI Z SOSEM ŻURAWINOWYM
79 złUdo z gęsi confit z gratin selerowo-ziemniaczano-dyniowym i sosem żurawinowym podawane z dzikim brokułem i boczniakiem mikołajkowymLINGUINE Z OWOCAMI MORZA
82 złMakaron Linguine w pesto ziołowym z krewetkami, ośmiornicą, kalmarami, vongolami, małżami podany na sosie bisque ze skorupiakówRAVIOLO Z RICOTĄ I SZPINAKIEM
59 zł“Rubaszny pieróg” faszerowany serem ricotta, szpinakiem z suszonymi pomidorkami cherry, płynnym żółtkiem i serem Bursztyn w emulsji szałwiowejWĘDZONE ŻEBRO WOŁOWE
119 złWędzone żebro wołowe podawane z puree ziemniaczanym z confitowanym czosnkiem smażonymi borowikami, brukselką na maśle orzechowym i karmelizowaną marchewką w towarzystwie sosu na bazie wina PortoSCHAB Z KOŚCIĄ PANIEROWANY
64 złChrupiący schabowy z kością ze świni rasy puławskiej, panierowany w panko, podawany z puree ziemniaczanym z confitowanym czosnkiem i serem Bursztyn oraz zasmażaną kapustą z boczkiemOSSOBUCO Z PIECZONYMI POMIDORAMI
95 złGicz cielęca wolnogotowana w czerwonym winie podana na banoszu z borowikami, bryndzą, groszkiem cukrowym i młodą marchewkąGRILLOWANA OŚMIORNICA
109 złGrillowana macka ośmiornicy, podawana na carpaccio z pieczonego ziemniaka, wędzoną papryką, dżemem z enduji i salsą pico de galloOKOŃ MORSKI
74 złSmażony Okoń Morski podany na ziołowym kuskusie i bisgue ze skorupiaków, z pieczonymi pomidorami, ciecierzycą, chrupiącym kaparem i vongolami
Steki
Steki sezonowane min. 30 dni na sucho
Antrykot Urugwaj
79 zł za 100gPOLĘDWICA Z POLSKIEJ JAŁÓWKI
59 zł za 100gAntrykot Argentyński
59 zł za 100gNA SPECJALNE ŻYCZENIE GOŚCI – SZEF KUCHNI SERWUJE PRZY STOLE
599 złSELEKCJA 3 WYBRANYCH STEKÓW Z MENU + 4 DODATKI + 2 SOSY DO WYBORU
SAŁATY
CEZAR
36 złSałata rzymska, suszone pomidory cherry, prażone kapary, guanciale, jajko posche i grzanka z focaccii Opcje dodatkowe; (krewetki - 5 szt/29 PLN , ośmiornica macka - 36 PLN) kurczak pierś sous-vide - 10 PLN)Z SEREM KORYCIŃSKIM I PIECZONĄ DYNIĄ
42 złSelekcja sałat: dębowa, lolo rose, frize, ser Koryciński, pieczona dynia, figa, piklowana gruszka, dresing z orzechów nerkowca
Desery
SERNIK Z BIAŁEJ CZEKOLADY
39 złSernik z białej czekolady z likierem Baileys, gorzko-czekoladową kruszonką ze świeżymi malinami i żelem z żurawinyPIECZONY JOGURT Z PRAŻONYMI PISTACJAMI
32 złPieczony jogurt z prażonymi pistacjami podawany z bezą hibiskusową i sezonowymi owocamiFONDANT KAWOWY Z LODAMI PIERNIKOWYMI
36 złPieczone kawowe ciastko z płynną czekoladą, orzechową praliną, podawane na ciepło z piernikowymi lodami i musem żurawinowym
Menu dziecięce
Zupa pomidorowa
21 złZupa pomidorowa z domowym makaronem robionym na miejscuRosół królewski
19 złRosół z kurczaka sielskiego podawany z domowym makaronem robionym na miejscuLinguine (do wyboru)
39 złLinguine w sosie pomidorowym lub w kremowej emulsji maślanej z serem bursztymPULPECIKI Z KURCZAKA
42 złPulpeciki z kurczaka w sosie pomidorowym podane z puree ziemniaczanym i surówką z marchewką i jabłkiemSTRIPSY Z KURCZAKA
35 złChrupiące stripsy z kurczaka podawane z frytkami i marchewką z jabłkiem
Do grup od 10 osób doliczamy serwis w wysokości 10% rachunku.
Karty rabatowe nie obejmują oferty Business Lunch oraz imprez okolicznościowych.