Przystawki zimne

  • Pasta z pikantnej fety

    37zł
    Kremowa pasta z sera feta ze świeżym chilli, salsą z pomidorów letnich i chrupiącym chipsem z focacci
  • Sałata z ośmiornicą

    62 zł
    Liście sałat z grillowaną macką ośmiornicy, avocado hass, piklowanymi pomidorkami cherry, dressingiem shin-su i mikroziołami
  • Tatar rzeźnika

    59 zł
    Siekany tatar wołowy podawany z piklami, szalotką, majonezem lubczykowym i żółtkiem sous vide
  • Wędzone wędliny i sery Szefa Kuchni

    149 zł
    Deska wędzonych mięs z naszej wędzarni, robione na miejscu przez Szefa Kuchni oraz selekcja serów rzemieślniczych, podawane z orzechami i owocami sezonowymi
  • Straciatella

    44 zł
    Pomidory czekoladowe, ananasowe i bawole serce z gotowanym bobem, mozzarellą straciatella, oliwą ziołową i ziemią z palonych oliwek
  • Krewetki Gambas

    63 zł
    Smażone krewetki Gambas podawane z patatas bravas, ketchupem chorizo i ziołami
  • Grillowane szparagi

    39 zł
    Grillowane szparagi podawane z jajkiem poche, sosem holenderskim i oliwą ziołową

Zupy

  • Rosół królewski

    33 zł
    Rosół z kurczaka sielskiego podawany z makaronem robionym na miejscu, warzywnym julienne i świeżym lubczykiem
  • Krem ze szparagów

    37 zł
    Krem z białych i zielonych szparagów podawany z orzechami, chrupiącymi szparagami i oliwą ziołową
  • Chłodnik

    31 zł
    zapytaj kelnera

Dania główne

  • Stek z kalafiora

    56 zł
    Smażony stek z kalafiora podawany z puree z fasoli, salsą verde, kompresowanym ogórkiem z chilli i ziołami
  • Sandacz

    74 zł
    Sandacz smażony ze skórą podawany z czarną soczewicą beluga, szparagami, dzikim brokułem, cukinią i sosem mohito
  • Linguine z owocami morza

    79 zł
    Makaron linguine z krewetkami, ośmiornicą, kalmarami i mulami w sosie bique ze skorupiaków z czosnkiem, serem bursztyn i natką pietruszki
  • Pierś kaczki

    82 zł
    Pierś kaczki z chrupiącą skórą podawana z ręcznie robionymi kluskami kładzionymi, pędami młodego brokuła, bobem, kolorową marchewką i sosem demi glace z owocami leśnymi
  • Wędzone żebro wołowe

    119 zł
    wędzone żebro wołowe z grilla podawane z chrupiącym selerem, szparagami, ziemniakami francuskimi i sosem porto
  • Schab ze świni puławskiej

    64 zł
    chrupiący schabowy z kością ze świni rasy puławskiej podawany z młodymi ziemniakami w emulsji koperkowej i zasmażaną młodą kapustą
  • Kurczak supreme

    67 zł
    Pierś kurczaka sielskiego supreme z kością i churpiącą skórą podawana z puree z batata, grillowaną baby rzymską, szalotką, sosem jus z kurczaka i oliwą ziołową
  • Ośmiornica

    109 zł
    grillowana macka ośmiornicy podawana z ziemniakami francuskimi z ogniska, aioli truflowym i sosem romesco z chorizo

Grill Menu

  • Dorada

    95 zł
    Grillowana dorada w całości podawana z grillowanymi warzywami sezonowymi i młodym ziemniakiem
  • Burger barani

    76 zł
    Burger z baraniny w maślanej bułce z grillowanymi warzywami sezonowymi i majonezem miętowym podawany z domowymi frytkami z serem bursztyn
  • Szaszłyk wieprzowy

    72 zł
    Szaszłyk z wieprzowiny rasy puławskiej z marynowaną słoniną, cebulą, koprem włoskim i młodym ziemniakiem podawany z gzikiem z ziołami
  • Ser koryciński

    64 zł
    Grillowany ser koryciński z kozieradką podawany z pomidorami bucanero, szparagami, młodym ziemniakiem, piklami i musztardowcem

Steki

Steki sezonowane min. 30 dni na sucho

  • Antrykot Urugwaj

    90 zł za 100g
  • Polędwica Hereford

    69 zł za 100g
  • Antrykot Argentyński

    59 zł za 100g
  • Rostbef Argentyński

    59 zł za 100g

Świeże mule

Tylko czwartek-niedziela + lampka Prosecco gratis !!!

  • Świeże Mule

    89 zł
    (do wyboru) w emulsji winno-maślanej z selerem naciowym, czosnkiem i szalotką podawane z grillowaną bagietką lub w bisque ze skorupiaków z pomidorami i świeżymi ziołami podawane z grillowaną bagietką

Desery

  • Semifredo orzechowe

    32 zł
    Semifredo orzechowe z bakaliami podawane z sosem sezamkowym i żelką z wiśni
  • Beza pavlova

    36 zł
    Beza pavlova z kremem waniliowym i owocami sezonowymi

Do grup od 10 osób doliczamy serwis w wysokości 10% rachunku.

Karty rabatowe nie obejmują oferty Business Lunch oraz imprez okolicznościowych.